Nieuws

Heerlijke maaltijden:-)

In Azië is eten enorm belangrijk! Lekker eten en eten dat er mooi uitziet. In deze blog dus een paar heerlijke gerechten die ik de afgelopen maand heb gegeten. Eerst een paar gerechten die door ons speciaal bezoek zijn gemaakt. De moeder van mijn huisgenote kan heerlijk koken en weet precies welke kruiden en sausjes ze in elk gerecht moet gebruiken. Zonder een recept erbij wordt het ene na het andere in de pan gedaan, en het resultaat…. heerlijke noedelsoepen met eendenvlees, rundervlees met tofu, en een curry met garnalen en aardappelen (mijn favoriet:-)).

Nu ze weer naar huis is gegaan heb ik ook nog genoeg mogelijkheden voor heerlijk eten. Op straat is er heerlijke gegrilde inktvis te koop, alleen de saus is een beetje pittig. Een Braziliaanse collega kan heerlijke Japanse gerechten maken, die ze met onze kokkin heeft gedeeld, en een Cambodjaanse collega struint alle markten af voor heerlijke snacks die ze met iedereen deelt, .

Elke keer als ik weer in Nederland ben, mis ik deze Aziatische gerechten. Ik geniet van de bruine boterham met kaas en de stamppotten, maar alle kruiden die ze hier gebruiken zijn onvervangbaar:-).