Nieuws

Rijst, rijst en noedels

Zoals de aardappel (vroeger) in Nederland het belangrijkste was bij een maaltijd, zo is dat hier rijst. Al hebben de meesten in Nederland ook twee broodmaaltijden, hier kunnen ze drie keer per dag rijst eten. Met name de lunch en het diner zijn volgens veel mensen niet compleet zonder rijst. Ik heb me inmiddels redelijk aangepast en er zijn dagen dat ik drie keer per dag rijst eet, dat heeft wel een paar maanden geduurd…

 Gelukkig hebben ze verschillende soorten rijst, wat voor mij echter niet altijd te zien en te proeven is. ’s Ochtends eet ik regelmatig een soort plakrijst met gebakken uitjes en wat poeder, het wordt geserveerd op een bananenblad in krantenpapier en het is heerlijk. ’s Middags en ‘s avonds bestaat de maaltijd vaak uit rijst met een aantal bijgerechten, groene groente, tofu, vlees en/of gebakken ei. Dit kan allemaal op verschillende manieren worden klaargemaakt. Ik heb zelf inmiddels ook wat ervaring opgedaan in het bereiden van de gerechten.   🙂

 Als afwisseling eten we verschillende soorten noedels, in een soep of gebakken of ondergedompeld in een soort vissaus. En dan hebben ze nog wat gerechten waarvan ik geen vertaling heb.   🙁

Als Nederlandse heb ik inmiddels het brood hier gevonden en dat probeer ik tussendoor te eten, al is het vaak niet te vergelijken met het brood dat ik gewend was. Ook het beleg is net iets anders, maar ja, alles went…