Nieuws

Bloemen

Rondom het meer in het centrum van de stad zijn vorige week een heel aantal bloemstukken opgesteld. Kleinere stukken van organisaties en grotere kunstwerken waarbij veel bloemen zijn gebruikt. Het is natuurlijk een mooie gelegenheid om wat foto’s te nemen en even rond het meer te wandelen. Ik was niet de enige…

Voor de lokale mensen hebben foto’s een grote waarde. Met name foto’s waar ze zelf op staan, al dan niet met een vriend(in) of een kind. Het is dan belangrijk om zo dicht mogelijk bij iets moois te staan, wat dus ook gebeurde bij deze kunstwerken. Om de kunstwerken waren echter touwen gespannen, want ze willen deze voor zo’n drie/vier weken laten staan. Veel mensen werden daardoor niet tegengehouden en kropen onder de touwen door om zo de perfecte foto te krijgen.

Om toch een beetje orde te houden, waren er zo’n tien politieagenten bij de kunstwerken aanwezig. Ze bleven erom heen lopen en op hun fluitje blazen om de mensen weer buiten de touwen te krijgen. De politieagenten hadden zich nauwelijks omgekeerd of er kropen alweer mensen onder de touwen door. Het was als een kat en muis spel, geweldig om te zien. Dit gaat nog een paar weken zo door.

De belangrijkheid van foto’s merk ik ook tijdens mijn lessen. Een van mijn leraressen laat me soms wat foto’s zien, het zijn dan meestal drie/vier dezelfde foto’s op een rij, waarvan er waarschijnlijk eentje ‘perfect’ is.