Nieuws

Gaelic football

Zoals de meesten weten, heb ik jarenlang gevoetbald in Nederland. In Azie zijn de meeste vrouwen niet zo van het voetballen, en het was dan even zoeken om een leuke sport te vinden, iets wat ik echt nodig heb als ontspanning. Maar een paar maanden geleden ontdekte ik gaelic football. Ik heb het een keer uitgeprobeerd en speel nu elke week deze Ierse sport.

Het is een combinatie van voetbal, volleybal, basketbal en rugby, al valt dat rugby bij de vrouwen erg mee. De bal kan met de hand of voet worden gespeeld en als je een solo actie wilt maken moet de bal tussendoor op de grond of je voet worden ‘gestuiterd’. Scoren doe je in een doel en ook boven het doel kan gescoord worden, zoals bij American football.

We spelen met een team met vrouwen uit zo’n 7/8 verschillende landen, waarbij ook het thuisland is vertegenwoordigd :-). Elke week gaan we er fanatiek tegen aan en het is heerlijk om een avond super actief te zijn.

Inmiddels hebben we ons tv-debuut gemaakt, ze hebben onze training gefilmd en een aantal mensen geinterviewd. Voor veel lokale mensen is dit vreemd om te zien, zoveel vrouwen die achter een bal aanrennen. Met name op school krijg ik dan ook verwonderde reacties.

Voor een beter beeld over deze sport, zoek naar een filmpje op Youtube :-).