Nieuws

Verbetering?!

Sinds zes maanden woon ik nu in hetzelfde huis. Na alle verhuizingen in de beginperiode is dat heerlijk. Toen ik hier kwam wonen, moest ik altijd over een zandweg om het huis te bereiken. De zandweg was vol kuilen en stenen en met name na regen, wat hier regelmatig valt, was de weg onbegaanbaar (voor Nederlandse begrippen).

Een paar maanden geleden begonnen ze echter met het verbeteren van de weg, wat meestal ’s nachts gebeurde. Er kwam een zandlaag overheen, waar na een paar dagen weer dezelfde kuilen te voorschijn kwamen. Toen kwam er een tweede laag zand, ook hierna kwamen de kuilen weer te voorschijn. Daarna kwam er een laag stenen op te liggen, waarna iedereen met de brommer alle kanten opging.

Uiteindelijk, zo’n twee maanden na het begin van het werk, is er asfalt over alle lagen heengekomen en is er een nog hoger trottoir naast gelegd. Het resultaat is mooi, al is de weg ondertussen ruim een meter hoger geworden en zijn alle weggetjes en steegjes er naartoe op dezelfde hoogte gebleven. Je kunt wel raden wat er gebeurt als er nu behoorlijk wat regen valt…

In deze stad wordt er constant verbouwd, wegen, huizen en andere gebouwen. Het resultaat is vaak mooi. Maar twee weken geleden zijn ze naast mijn slaapkamer begonnen, tot nu toe gelukkig alleen overdag…