Nieuws

Beauty

Mooi zijn is erg belangrijk voor de vrouwen in dit land. Veel vrouwen doen dan ook erg hun best om er mooi uit te zien hier. Indien mogelijk kopen ze regelmatig nieuwe kleding (veel jurken en rokken) en schoonheidsproducten, ze gaan geregeld naar de kapper en lopen op hoge hakken. Ook weten ze precies wat ze wel en niet moeten eten en drinken om mooi te worden of te blijven.

Één van mijn leraressen kon uren praten over mooi zijn en ‘mooi maken’. Vrouwen kopen hier schoonheidsmaskers, tomaten en komkommers om hun huid jong te houden. Koffie, wijn en bier zijn niet goed voor de huid, dus dat drinken vrouwen (bijna) niet. Tegelijk hield ze van verhalen over alcohol drinken en dronken zijn, al is voor vrouwen hier het drinken van één glas bier/wijn hetzelfde als dronken zijn.

Ik was erg benieuwd wat vrouwen hier als mooi zien en ik hoor vaak de volgende dingen: een witte huid en lang zijn, deze staan echt op de eerste twee plaatsen. Verder blauwe ogen, blond haar, een wat langere neus en een kuiltje in de wang (aangezien ik dat heb, noemden ze dat ook). En er natuurlijk jong uitzien, daar doen vrouwen veel voor.

Vrouwen blijven hier dus zo veel mogelijk uit de zon om hun huid licht te houden, ze dragen hoge hakken om langer te zijn, het haar wordt regelmatig wat lichter geverfd en dan worden er veel schoonheidsproducten gebruikt er jong uit te zien. En tja, de blauwe ogen, de langere neus en het kuiltje in de wang die zijn wat moeilijker te krijgen, daar ben ik dan maar gezegend mee :).