Nieuws

Wachten

Veel mensen zijn hier erg druk met hun werk, ze werken lange dagen en vaak zes/zeven dagen per week. Rijdend/lopend door de stad zie je overal eenmanszaakjes: kleine restaurantjes, winkeltjes en kantoortjes. Al deze eenmanszaakjes vullen de begane grond (hier de eerste verdieping) van de grote en wat kleinere straten, normale huizen zijn er bijna niet te vinden. Op straat zijn er dan ook nog veel mensen die hun producten of diensten aanbieden om voor zichzelf wat geld te verdienen.

Maar wat me telkens weer opvalt, is dat deze mensen een groot deel van de dag aan het wachten zijn. Wachten op de klanten. Met name de kledingzaakjes en de mensen die diensten aanbieden kunnen een hele dag wachten zonder maar iets te verkopen. Veel mensen gaan dan ook met een gerust hart even slapen in hun zaakje en hopen dat ze een eventuele klant horen binnenkomen.

Het openen van een eenmanszaakje is voor lokalen niet moeilijk en je ziet ze dan ook overal verschijnen, of na een paar maanden weer van eigenaar of product veranderen. Veel mensen proberen het uit en hopen dat ze tussen het wachten door een inkomen kunnen verdienen.

Als zo’n zaakje echter een goed product verkoopt, dan kan de eigenaar ook veel geld verdienen. In sommige restaurantjes en winkeltjes is het altijd druk en dan weet je dat je iets goeds krijgt, tegelijk kun je daar dan niet in alle rust eten of winkelen, want ja, de volgende klant staat al te wachten…