Nieuws

Een zoon

Mijn lerares heeft net een zoon gekregen, “precies zoals ik verwachtte” zei ze me. “De waarzegger gaf me de instructies en mijn man en ik volgden ze op en nu hebben we wat we wilden, een dochter en een zoon”.

Tot twee dagen voor de geboorte gaf ze me nog les, alles was gepland, van voor de zwangerschap tot en met de geboorte van het kind. Ik kreeg uitleg hoe een vrouw XX heeft en een man XY. Als de X en X kruizen, dan wordt een meisje geboren. Als de X en Y kruizen, dan wordt een jongetje geboren. Een ‘probleem’ is dat de Y zwakker is, dus er worden verschillende dingen geprobeerd om die sterker te krijgen. De man krijgt bepaald voedsel wel of niet voorgeschoteld voor de bevruchting, onthouding is belangrijk voor een tijd om zo de Y sterker te laten worden, en de dokter/waarzegger wordt gevraagd wat de juiste dag is om “bij elkaar te komen”, zoals ze zei. Alles wordt opgevold en de kans was 99% dat het een jongetje zou worden.

Voor de geboorte wordt de waarzegger geraadpleegd, de juiste dag en het juiste tijdstip worden bepaald voor de geboorte. Mijn lerares regelde dit met het ziekenhuis en de ‘juiste’ dokters, en haar zoontje werd op het juiste tijdstip geboren (met keizersnee).

Na de geboorte verblijft een vrouw hier vier maanden in haar huis, waarvan met name de eerste maand met een heel aantal regels. De schoonmoeder wil dat het haar van de vrouw de eerste maand (volgens traditie) niet wordt gewassen en ze geen bad neemt. Mijn lerares ging na anderhalve week toch stiekum het haar wassen. De eerste weken wordt er veel rijst met poten (van varkens, geiten en honden) gegeten, goed voor de melkproductie. De vrouw draagt kleding met lange mouwen en sokken, gebruikt geen computer, tv en leest geen boeken. Ook ontvangt ze weinig tot geen bezoek. Alles ter ‘bescherming’ van moeder en kind. Al met al verveelt de vrouw zich ontzettend, maar omwille van de familie/traditie probeert ze het toch vol te houden.

Blog Een Zoon 2012

Twee dochters is hier 0 punten.

Twee zoons is hier 6 punten.

Een zoon en dan een dochter is hier 8 punten.

Een dochter en dan een zoon is hier 10 punten.

“En nu hebben we wat we wilden, een dochter en een zoon”.