Nieuws

Verjaardag

Het is altijd bijzonder om mijn verjaardag in een ander land te vieren. Na 2 verjaardagen in Engeland, een in India en een in Thailand, heb ik dit jaar mijn verjaardag hier/thuis gevierd.

‘s Morgens kwam een groep buitenlanders op bezoek. Veel gebak en cake en voor de kinderen ballonnen. Daarna een lunch met een kleinere groep.

‘s Avonds kwamen de lokalen op bezoek. Ze namen bloemen en veel eten met zich mee. Mijn huiseigenaresse gaf me een mooie armband, om vervolgens een paar dagen later me de prijs te vertellen en die te vergelijken met haar eigen armband. Mijn buurmeisje kwam met een notebook en zei: “hiermee kun je nog meer en nog beter de taal leren. Ik wens je veel succes, geluk en vrolijkheid toe”.

Daarna kwam mijn buurvrouw binnen met een grote bos bloemen. Nadat ik die een mooie plek had gegeven, hield ze een ring in haar handen en volgde een speech. Voor iedereen werd duidelijk ‘hoe zulke goede vriendinnen we waren en hoe we alles met elkaar delen’. Het leek op een huwelijksaanzoek waarna iemand gekscherend zei: “en nu de kus”… Sommige lokalen vinden het erg belangrijk om ‘goede vrienden’ te zijn met buitenlanders…

foto_blog_april_2013 - Small

Voor mijn verjaardag had ik zelf maar een aantal taarten gebakken, fruittaarten en de echte banoffee pie uit Engeland. Dit om te voorkomen dat we lokale taarten gingen eten die uit hele zachte, luchtige cake bestaat met enorm veel zachte creme er bovenop. Het geheel ziet er heel mooi uit, maar is mierzoet en de meeste mensen zijn er geen grote fan van.

En toen was het koninginnedag in Nederland, erg speciaal dit jaar. Ik moet zeggen dat ik zo’n dag dan wel even mis :-/.