Nieuws

het noorden en het zuiden

Inmiddels woon ik alweer ruim 2 jaar in het noorden van het land, eerst een jaar in de hoofdstad, nu in een kleinere stad. Tijd om een paar weken richting het zuiden van het land te gaan en de verschillen te ontdekken.

skyline

Ik verblijf in de grootste stad van het land waar ik veel lokale dingen als ook luxere/buitenlandse dingen ontdek. De keuze om hier uit te gaan voor eten en drinken in een goed cafe/restaurant is enorm (vergeleken met wat ik nu ben gewend). Veel mensen spreken Engels en de lokale taal hoef ik niet echt te gebruiken. Soms probeer ik het natuurlijk toch, maar ik ben erachter gekomen dat ze hier iets anders spreken dan in het noorden. Vaak kunnen ze mij wel verstaan, maar zodra zij beginnen te spreken, ben ik de draad snel kwijt.

Het leven is hier meer ‘verwesterd’ en veel mensen genieten van het leven hier, de gebouwen zijn hoger en moderner en zelfs de taxis zijn groter dan in het noorden. De mensen gaan meer naar supermarkten in plaats van markten en er zijn winkels met van alles en nog wat, zelfs in mijn maat. Ook ontmoet ik hier veel ‘broers en zussen’.

Een van de belangrijkste redenen om hier een paar weken te verblijven, was een tandarts behandeling. Ik heb inmiddels zo’n 5 uur in de tandartsstoel gelegen, 3 uur voor een wortelkanaalbehandeling en nog een paar uur om alles weer mooi te maken. De tandarts sprak prima Engels, maar ze probeerde me toch iets van de taal in het zuiden te leren, wat niet meevalt als je in een tandartsstoel ligt. De hele behandeling is me gelukkig ontzettend meegevallen en daar ben ik erg dankbaar voor :-).

Ondanks alle overvloed hier mis ik toch mijn eigen huis en vrienden en ik zie ernaar uit om weer terug te gaan.