Nieuws

Studie, studie, studie

Deze maand doe ik de Celta cursus, een intensieve cursus van vier weken waarin ik leer om Engels les te geven. Elke dag weer naar school en bergen huiswerk.

Een doordeweekse dag begint voor mij om zes uur, er zit zoveel in mijn hoofd dat ik zelfs in het weekend zo vroeg wakker word. Na een rustig begin van de dag ga ik om half acht naar school om me voor te bereiden op de lessen. Om negen uur begint de les wat inhoudt dat ik zelf lesgeef of de les van iemand anders observeer. Daarna volgt de feedback en bereiden we de lessen van de volgende dag voor. Na de lunch leren we meer over het Engels lesgeven, verschillende technieken en lesonderdelen. Om vijf uur eindigt de dag op school, al zijn de meeste studenten in elk geval nog tot zes uur te vinden in de bibliotheek.

celta

’s Avonds volgt meer voorbereiding op de lessen en het schrijven van een aantal essays. Tot een uur of tien ben ik vaak aan de studie, waarna mijn hoofd vol zit met grammatica en mijn volgende les. Om mijn hoofd leeg te maken en te kunnen slapen, volgt nog een uurtje ontspanning om rond elf uur richting bed te gaan.

Ook in het weekend is er genoeg te doen en veel tijd voor ontspanning is er niet. De meeste studenten zijn na drie weken erg moe en zien uit naar het einde van de cursus. Gelukkig is het einde in zicht en hopelijk kunnen we over een week ons certificaat in ontvangst nemen.