Nieuws

Speciale behandeling

De afgelopen maand heb ik aantal klachten gehad met mijn gezondheid: hoofdpijn, een flinke verkoudheid en andere griepachtige verschijnselen. Volgens de lokalen had dit voornamelijk met het weer te maken, de verandering van zomer naar winter.

Nu hebben ze hier voor alles een behandeling en zo heb ik weer rijstsoep gegeten, moest ik een soort kleine citroen met zout in mijn mond houden gedurende 15 minuten en heb ik massages met tijgerbalsem gehad. Tussendoor mocht ik mijn eigen medicijnen en een hoestsiroop gebruiken.

Toen de klachten na een aantal weken niet weg waren, kwam een speciale behandeling. Een ei werd gekookt en nadat het was afgekoeld, werd het eiwit fijn gemaakt en in een doek gedaan. Mijn ring (iets van zilver) werd er tussen gedaan en de doek werk dichtgeknoopt, zodat het ei met de ring een soort bal vormde in de doek. Vervolgens werd dit over mijn nek, hals en hoofd en uiteindelijk over mijn handen gewreven.

egg with ring

Aan de kleur van de ring is dan te zien wat je hebt en hoe erg het is. Blijft de kleur zilver dan ben je gezond. Verandert de kleur dan zit er iets verkeerds in je lichaam en haalt het ei/het zilver (iets van) de ziekte uit je lichaam. Mijn ring veranderde binnen een paar minuten en was totaal zwart, een teken dat ik een flinke kou had gevat. Na twee dagen heb ik nogmaals dezelfde behandeling gehad. De kleur van de ring veranderde toen naar oranje/bruin, een teken dat er nog iets zat, maar dat ik weer bijna gezond was:-).