Nieuws

Heerlijke maaltijd

Mijn huisgenote en ik waren uitgenodigd voor een diner bij iemand thuis. De hele familie van onze vrienden was daarbij natuurlijk aanwezig en ze wilden graag met ons praten. Eerst is er dan een afwachtende houding en voorzichtig de vraag of we de lokale taal kennen. Als het ijs is gebroken, komen alle vragen over leeftijd, getrouwd zijn en wat we toch doen in dit land. Overigens is zo’n gesprek vaak met de mannen en oudere vrouwen, aangezien de jongere vrouwen in de keuken aan het werk zijn. En nee, de keuken is voor buitenlanders verboden terrein…

Op de vloer worden dan matten neergelegd en daarop komen allerlei schalen en borden met eten te staan. De mensen zitten met hun eigen schaaltje en chopsticks daaromheen op de vloer en vissen met hun chopsticks al het eten uit de schalen/borden in  het midden. Toen we werden uitgenodigd om te eten, zag ik veel schalen/borden met vlees staan. Het zag er allemaal best lekker uit.

2014-01-12 17.13.32

Natuurlijk ben ik altijd wel benieuwd wat voor soort vlees het allemaal is en toen volgde de volgende opsomming: hondenvlees, hondenvlees, kip, hondenvlees, hondenvlees en varkensvlees. Tja, dat is meer hondenvlees dan ik had verwacht…. Toch maar even uitgelegd dat een hond mijn vriend is en dat ik die niet kan eten. Ze proberen me nog te overtuigen dat hondenvlees erg lekker en bijzonder is, maar ze begrijpen wel dat ik geen vrienden wil opeten.

Er kwamen nog een aantal borden met eten bij en toen konden we toch genieten van een heerlijke maaltijd.

Het leven hier blijft uitdagend en vaak vol verrassingen ;-).