Nieuws

Voetbal

Het wereldkampioenschap is begonnen en veel mensen hier, met name mannen, blijven ’s nachts op om de wedstrijden te zien. Ze komen dan samen in cafe’s, huizen of op hun werk. Tussendoor slapen ze dan een uurtje, waarna de volgende wedstrijd volgt. Voetbal leeft hier enorm en wordt door veel jongens en jongere mannen regelmatig gespeeld. Zodra ze weten dat ik uit Nederland kom, worden namen van voetballers genoemd, vooral Van Persie en Robben. Afhankelijk van hun leeftijd komen ook namen van andere voetballers voorbij, meestal aanvallers, met Van der Sar als uitzondering.

Afgelopen nacht was de eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal. Aangezien de mensen geen Spanjaarden kennen, waren ze allemaal voor het Nederland :-). Net voor twee uur ’s nachts ging mijn wekker en het begin van de wedstrijd zag ik nog alleen. Al snel kwamen mijn huiseigenaresse en een paar buren erbij. Voor de tweede helft kwamen nog een aantal buren erbij. Van te voren had ik ze gewaarschuwd dat Spanje wel erg sterk is en dat het moeilijk voor Nederland zou worden, achteraf gezien was dat toch niet nodig geweest…

van persie en robben

De tafel stond vol met drinken, chips, fruit en zonnebloempitten. Bij elk Nederlands doelpunt werd er ‘chuc mung’ geroepen, wat gefeliciteerd betekent. Iedereen pakte dan zijn glas of beker en er werd geproost en door de meesten bier gedronken. In de tweede helft gebeurde dit natuurlijk om de tien minuten en de bewondering voor het Nederlands elftal groeide met elk doelpunt.

En nu maar hopen dat het zo blijft…