Nieuws

Hondenvlees

Mijn buren hadden vaak een soort waakhond, deze kwam als puppy en er werd mij en mijn huisgenote verteld dat deze altijd het huis zou bewaken. We waren dan redelijk gerustgesteld. Tot na een aantal maanden de inmiddels volwassen hond was verdwenen en er een nieuwe puppy was. Op de vraag waar die andere hond was gebleven, werd dan een beetje gelachen, want ja, aan die buitenlanders kon je toch niet direct vertellen dat die hond verkocht was om opgegeten te worden…

Op de markt kwam je oDog meat is relatively common in Vietnam, and when grilled is called thit cho nuongok regelmatig een hele gebraden hond tegen en er zijn plaatsen die bekend staan om hun vele zaakjes en restaurantjes waar je hondenvlees kunt eten.

Bij een goede voorbereiding om naar Azie te gaan hoort dus eigenlijk wel het eten van hondenvlees.

loempias

Zo ontmoette ik een aantal mensen die een paar maanden tot een jaar naar Azie wilden gaan. Een hele dag waren ze bij elkaar om over dingen door te praten. Tijdens de lunch serveerde ik echte loempias die op de traditionele manier waren klaargemaakt, met een aantal groentes, noedels en hondenvlees. En waar ik het hondenvlees gekocht had? Bij de toko in Zwolle natuurlijk, want die had Aziatische eigenaren:-).

Sommigen uit de groep wilden natuurlijk wel eens hondenvlees proberen en pakten gelijk een loempia. Anderen waren voorzichtiger en wachten eerst de reacties van de eerste mensen af. Na een tijdje pakten ze een voor een toch allemaal een loempia en aten deze op. Tja, het was eigenlijk best lekker en leek wel een beetje op rundvlees.

Tijdens het middaggedeelte werd hen verteld dat ze voor de flexibiliteitstest waren geslaagd. Nee, ze hadden geen hondenvlees gegeten, dat heb ik zelf ook nooit gegeten en dat zal ik zeker niet voor anderen bereiden…