Nieuws

Eerste indrukken

Sinds drie weken verblijf ik alweer in dit land. De overgang van Nederland naar hier was enorm snel. Zondag nam ik afscheid van de meeste mensen en maandagochtend zaten we in de auto naar Schiphol. In het vliegtuig kon ik natuurlijk de eerste twaalf uur niet slapen (dat was nog overdag in Nederland) en tijdens de wachttijd en twee korte vluchtjes van een uur wilde ik alleen maar slapen. Ik kwam dan ook redelijk gebroken aan, terwijl het hier nog maar elf uur ’s ochtends was…

Gelijk door naar het gastgezin waar ik vriendelijk werd opgevangen en waar we probeerden te communiceren. Tja, dat ging nogal moeilijk, maar met handen en voeten en wat Engels van de kinderen komen we een heel eind. rice soup

Na een nacht van elf uur (erg dankbaar!!) kreeg ik een heerlijke rijstsoep voorgeschoteld. Wat was ik blij dat ik die al eerder in Azie had gegeten, anders had ik die niet met een normaal gezicht kunnen aannemen en opeten. Inmiddels ben ik er weer aan gewend. Met een erg zout ei of gebakken gekruid vlees is het goed te eten.

De eerste weken is het vooral veel nieuwe mensen ontmoeten, veel informatie horen over wat er gaande is in dit land, dingen leren over de cultuur en natuurlijk de eerste woorden en zinnen in deze nieuwe taal leren. Ik ben dankbaar voor dit goede begin:-)!