Nieuws

Een nieuwe brommer :-)

Weer in Azie is het al snel duidelijk dat ik hier een brommer nodig heb. Mensen raden me aan om een tweedehands brommer te kopen die er vooral niet te mooi uitziet, want…. je weet maar nooit.

Een vriend van vrienden lijkt een goede persoon die me hierbij kan helpen. Hij heeft verstand van brommers, is een lokaal persoon en weet de goede plekken om een brommer te kopen. Daarom ga ik op een middag met hem op pad. In de tweede winkel staan een aantal brommers waar we in geinteresseerd zijn en ze worden zorgvuldig bekeken. Er wordt onderhandeld over de prijzen van twee brommers en nadat ik een keuze heb gemaakt, wil hij er nog twintig dollar af hebben. Veel gepraat en gediscussieer en vervolgens lopen we weg omdat de eigenaar de prijs niet wil laten zakken. Aan de overkant van de straat worden we teruggeroepen en ja, het is geregeld:-).

Alle gegevens worden ingevuld en ik betaal het bedrag. Dan moeten we alle drie een afdruk van onze rechterduim op de rekeningen zetten, over onze handtekeningen. Met een rode duim en een brommer ga ik naar huis, ik voel me iets vrijer.

De zoon in mijn gastgezin wil ook zijn brommer verkopen en een nieuwe kopen. Hoewel hij volwassen is en als enige een voltijdsbaan buitenshuis heeft, beslist hij niet alleen. Terwijl hij aan het werk is, voert de rest van de familie de onderhandelingen en verkopen ze zijn brommer. Een dag later discussieert de hele familie over de aankoop van een nieuwe brommer. Na een hele tijd haalt de moeder het opgeborgen geld weer tevoorschijn en stemt in met de aankoop van de gewilde brommer. Beslissingen worden hier samen genomen!