Nieuws

Inbraak?!

Een paar weken geleden….

Daar stonden we dan, buiten het huis en nog binnen het hek, zonder sleutel…

Het is zondagochtend en de kinderen zijn al naar de gemeente, omdat de jeugd en kinderen hun liedjes voor de dienst oefenen. Met de moeder van het gezin vertrek ik als laatste en ze sluit alles goed af, zelfs met een padlock op de deur. Dan realiseert ze zich dat de sleutel van het hek nog binnen ligt en als ze weer naar binnen wil gaan, realiseert ze zich ook dat de sleutel van de padlock nog binnen ligt.

Met een hamer die buiten ligt, probeert ze de padlock open te krijgen, zonder enig resultaat (natuurlijk). Naast het huis ligt een lange bamboestok en deze wordt door het openstaande raam gestoken richting de sleutels die op een tafel liggen. Ze kan er net bij en na enig heen en weer schuiven, vallen de sleutels van de tafel op een stoel en vervolgens van de stoel op de grond. Tenslotte worden de sleutels richting de voordeur geschoven waar enige ruimte onder de deur is. Ik kan de sleutels pakken en de padlock kan worden geopend om de sleutels van het hek te pakken.

De eerste weken in dit land ben ik vele malen gewaarschuwd om niets in het zicht te laten liggen en mijn spullen goed op te ruimen. Hoewel er een soort ijzeren geraamte voor de ramen zit, kunnen spullen toch redelijk gemakkelijk worden gestolen. Ik kon me er nog niet echt een voorstelling van maken, totdat ik deze ‘inbraak’ in de praktijk heb gezien. Zelfs voor de ‘goede mensen’ onder ons zijn deze inbraaktechnieken heel handig:-).