Nieuws

Een nieuw huis?

 

Om niet al te ver van mijn doelgroep te wonen, leek het me handig om binnenkort te verhuizen. Daarom ben ik begonnen met het zoeken naar een ander huis of een kamer. Dit gaat iets anders dan in Nederland…

Voor de hele dure huizen zijn er internetsites en kantoortjes waar alles geregeld kan worden, maar dan gaat het vaak om prijzen van 800 dollar per maand of meer, iets te hoog voor mij. Ook kun je een lokaal persoon ‘huren’ die voor je huizen gaat bekijken, mmoving housesaar dan laten ze je eerst de duurdere zien en voordat je bij een geschikt huis bent aangekomen, ben je al moe van de huizenjacht.moving houses 2

Dan zelf maar op zoek… Met een vriendin rijd ik door de straten van de hoofdstad op zoek naar een A4-tje op de voordeur dat aangeeft dat een huis te koop of te huur is. Er staat een telefoonnummer bij vermeld en na een paar minuten weten we of dit een mogelijke optie is. De meesten vallen al af gelet op de te hoge prijs, anderen vallen af omdat ik iets meer nodig heb dan een donkere kamer van drie bij drie.

Toen zagen we een papiertje hangen met de mededeling dat er een verdieping te huur is, super! We vroegen het na en de vrouw des huizes leidt ons via een stijle, ronde trap naar de eerste verdieping. Mooie huiskamer, een keukentje, een slaapkamer en boven (halve verdieping hoger) ook nog een slaapkamer. Via een normale trap kom ik op de bovenverdieping en zie een mooie slaapkamer. Dan zie ik opeens een jongen naast me verschijnen. O ja, dat had ze nog niet vermeld, op de bovenverdieping is een tweede kamer en daar woont deze jongen. Dat is uiteraard de reden dat de prijs zo laag is en natuurlijk leren we elkaar wel kennen, dus geen probleem.

Uhm, nu heb ik toch wel een probleem, ik ga niet met een wildvreemde jongen in een huis wonen!

Als we weg willen rijden, komt ze ons rennend achterna. Voor 30 dollar meer kan ik de hele verdieping huren en wordt de jongen er ‘uitgegooid’… Tja, als dat hier allemaal zo gemakkelijk gaat, toch maar even verder kijken…