Nieuws

Verdriet en dankbaarheid

Er zijn periodes in ons leven waarin er van alles en nog wat gebeurt. Veel verdrietige en moeilijke dingen, die voor een emotionele achtbaan zorgen. Wat ben ik dan dankbaar voor collega’s en vrienden die om me heen staan met een knuffel, een bemoedigend woord en zo veel meer.

De afgelopen paar weken is er veel gebeurd. De dochter van mijn voormalige leider kwam met haar fiets onder een vrachtwagen en we zijn dankbaar dat ze het heeft overleefd. Een lange weg van operaties en revalidatie volgt. Khmer auntTwee jaar geleden woonde ik bij een Cambodjaans gezin en bij de moeder van dit gezin, 50 jaar oud, is borstkanker geconstateerd. Verslagenheid bij het hele gezin en onzekerheid over de nabije toekomst. In Cambodja is de gezondheidszorg niet als in Nederland. Daarom is ze geopereerd in Thailand en er volgt nog een hele behandeling.  Afgelopen week gleed een jonge Cambodjaanse leider uit bij een waterval en viel hij in een draaikolk. Khmer leaderZijn lichaam werd de volgende dag gevonden. Verdriet en onbegrip bij de vele mensen die hem en het gezin kenden.

En toch…. al deze mensen geloven in Hem, hebben vertrouwen in Zijn liefde en goedheid. Er is ontzettend veel verdriet en pijn op dit moment, veel emotionele momenten, maar we zijn mensen met Hoop. We zijn mensen die door alle pijn en tranen kunnen getuigen van Zijn goedheid. Hij is aan werk geweest in al deze levens en gaat door met Zijn werk. Ik zie dankbaarheid in al deze mensen, mensen die Zijn zegeningen kunnen zien en daarvan kunnen getuigen. Zondagmiddag sprak ik met de ouders en zus van de jonge Cambodjaanse leider. Ze getuigden van de vele bijzondere dingen die er gebeurd zijn afgelopen week en hoe mensen hen en elkaar bemoedigden en hielpen.

Verdriet en dankbaarheid. Deze twee lijken niet samen te gaan, maar gaan toch samen. Hij is goed en Hem komt alle glorie toe!