Nieuws

Loempia’s

De afgelopen tijd heb ik heel wat loempia’s gevouwen en gebakken. Het is leuk om te doen, vooral met de hulp van anderen die weer een nieuw gerecht ontdekken. Daarna wordt het nog leuker als mensen ze proberen te eten met stokjes, elkaar aanmoedigen en ervan genieten.

Mocht je ze nu zelf willen maken, hieronder het recept dat ik de laatste tijd heb gebruikt:

  • 500 gram (runder)gehakt
  • 600 gram groentepakket, ik gebruik vaak de Chinese
  • 150 gram geraspte wortels
  • 3 zakjes instant noedels, met alle bijbehorende kruiden
  • 2 eieren
  • zout en peper en eventueel andere kruiden
  • loempiavellen (Tyj spring roll pastry) – 40 vellen
  • olie

Dit is voldoende voor ongeveer 40 loempia’s (mede omdat de vellen niet opnieuw mogen/kunnen worden ingevroren is dit een handige hoeveelheid). Je kunt ook andere groentes kopen en ze zelf in reepjes snijden, maar een groentepakket maakt het wel makkelijk…

De instant noedels worden kleingemaakt en gemengd met het gehakt en de groentes. De eieren worden erover gedaan met de zout, peper en eventueel andere kruiden. Er mag behoorlijk wat peper door totdat het ook te ruiken is in het geheel.

Dan kunnen de loempia’s volgens onderstaande afbeelding worden gevouwen:

loempias vouwen

Verwarm daarna de olie in een grote koekepan met platte bodem. Doe de loempia’s erin en bak ze (soms omdraaiend) totdat ze goudbruin zijn. Te serveren met loempiasaus of andere zoetzure saus.

Eet smakelijk! Met stokjes uiteraard ;-).