Nieuws

Een nieuw decennium

Afgelopen zomer was ik bij een vriendin in Spanje. We keken terug over de afgelopen jaren en waren dankbaar voor de vele dingen die Hij in ons leven heeft gedaan. Tegelijk keken we vooruit en beseften dat we dit jaar de dertiger jaren achter ons zouden laten en veertig zouden worden.

Nu woon ik samen met een Aziatische vrouw die twee weken ouder dan mij is en dus een maand geleden veertig werd. Een paar weken geleden was het voor mij zo ver. De dag begon met Nederlandse verjaardagsliedjes (van Youtube). Ik had een envelop vol met verjaardagswensen uit Nederland en ben weer dankbaar voor zo veel lieve broers en zussen:-).

Na een wat verlaat ontbijt, bereidden we ons voor op de high tea. ’s Middags was er een feestje met heel wat collega’s en genoten we van veel zoets en wat hartige hapjes. Tijdens de quiz met vragen over mijn leven, kwamen ze erachter dat ze mij nog niet zo goed kennen. Maar ja, vragen over je eerste huisdier en mijn favoriete chocolade snack (die hier niet te koop is) maken het niet makkelijk.

Na de high tea genoten we nog van een mooi uitzicht op een van de hoogste gebouwen in de stad. Het was een bijzondere dag en nog steeds vreemd om veertig te zijn, voor mijn gevoel ben ik dan halverwege. Ook kan ik niet meer zeggen dat ik in de dertig ben, wat ik altijd wel handig vond in mijn contact met de jongere mensen. Ze gokten dan altijd dat ik 31 of 32 was en dan ben ik nu wel heel oud voor hun.

Toch ben ik dankbaar voor mijn leven en alles wat Hij in mijn leven heeft gedaan. En ik zie uit wat Hij ook de komende tijd gaat doen!