Nieuws

Nog meer bloemen:-)

Een grote tuin waar tientallen soorten planten en bloemen groeiden, mooie paden er tussen door en een lieve vrouw die dit met al haar bezoekers deelt.

Afgelopen zondagmorgen ontmoetten we broers en zussen in het zuiden van het land. Bijzonder om verhalen te horen, samen te delen en af te sluiten met een heerlijke maaltijd. We kwamen bij elkaar in een enorme tuin, waarvan een deel overdekt was en een soort terras was gemaakt. Net als op ons dakterras waren er vissen en allerlei soorten planten en bloemen. Verwonderd en genietend van de schoonheid van de natuur liepen we er door heen.

De vrouw bood al snel aan om na de maaltijd er samen door heen te lopen en dan konden we stekken of jonge planten uitkiezen. Ze haalde een plantenbak met plastic zak erbij en de één na de andere stek ging erin. Er waren zo veel mooie planten die we thuis nog niet hadden en ze deelde alles met ons.

De bak heeft nog twee dagen in de regen gestaan, voordat we weer naar huis gingen, in de hoop dat ze het zouden overleven. Op de weg terug hebben we potgrond en een paar extra plantenbakken gekocht. Vervolgens allles weer de 44 traptreden opgesjouwd naar het dakterras en gelijk alles in de aarde of in water.

Het dakterras begint aardig vol te raken, maar we zijn zo dankbaar voor alles wat er groeit. Aangezien er in deze hoofdstad niet op veel plekken natuur is te vinden, genieten wij elke dag weer van wat natuur om ons heen op het dakterras :-).