Nieuws

Speciaal bezoek

Tas na tas na tas werd uit de tuk tuk gehaald en op de oprit geplaatst. Ik hielp de tassen mee naar binnen dragen, waarna een aantal tassen gelijk naar de keuken werden gebracht. Poeder voor matcha thee, crackers, allerlei sauzen voor gerechten en diverse soorten vlees werden uit de tassen gehaald. Het vriesvak van onze koelkast was helemaal vol met kip, rundvlees, eendenvlees en garnalen. Dit alles werd vanuit het buurland naar ons huis gebracht, want daar was het stukken goedkoper, aldus de experts.

Mijn huisgenote had haar moeder meegenomen na een kort verblijf bij haar familie. Dankbaar dat haar moeder gezond was, kon reizen en eten voor ons kon voorbereiden. Ze wilde de echte traditionele gerechten voor mij voorbereiden en kan dat zonder recepten op papier te lezen. Ze heeft alles in haar hoofd zitten en weet precies wat nodig is en hoe alles goed op smaak te brengen. De gebakken rijst (nasi) waarvan er nog een restje in de koelkast was, mocht ik niet meer eten. Dat was toch te ‘gewoon’, nu was het tijd om te genieten van echt lekker eten:-).

Ze genoot ervan om al het eten voor te bereiden, al was ze regelmatig op zoek naar een mes, een snijplank, zout, enzovoorts. De keuken hier is toch anders dan in haar eigen huis en alles staat en hangt op een andere plek.

Daarnaast genoot ze van pizza en Mexicaans eten, al woog dat uiteraard niet op tegen haar eigen bereide maaltijden. In een park in de buurt was ze helemaal gelukkig toen ze de vele vissen voerde en die boven het water uitsprongen. Bovendien had ze twee weken met haar dochter en konden ze veel dingen met elkaar delen en op hun eigen manier ‘ruzie maken’. Dankbaar voor dit speciale bezoek:-)!